udv-hsz hsz-csik
2019-05-26
Vasárnap
Fülöp, Evelin napja

Min: 2
Max: 5
Min: -3
Max: 2


Erdély van az első helyen a világ legnagyobb utazási oldalának listáján

Első helyet foglal el Erdély a legvonzóbb régiók tízes listáján, amelyeket érdemes meglátogatni 2016-ban a Lonely Planet útikönyv szerkesztői szerint, tájékoztat a cnn.com.

A Lonely Planet nemrég tette közzé az év legjobban várt útikönyvét, a Best in Travel 2016-ot, amelyet toplista-szerűen szerkesztettek meg, és a neves turisztikai kiadvány által 2016-ra leginkább ajánlott utazási célpontokat tartalmazza. 

„A 2016-os toplista nem azokat a helyeket emeli ki, ahová jövőre utaznak majd a turisták, hanem azokat, amelyeket csapatunk meggyőződése szerint meg kellene látogatni” – mondta el Tom Hall, a Lonely Planet útikönyv kiadóigazgatója. Az országok toplistájának első helyén Botswana áll, amelyet a szerkesztők úgy írnak le, mint „a vad Afrika a legmagasabb szinten”.

A 2016-ban meglátogatandó régiók listáján a Lonely Planet szerint Erdély áll első helyen, ugyanis a Kárpátok számos lehetőséget nyújtanak a barlangászat, a túrázás és a hegymászás iránt érdeklődőknek; külön említést tesznek a brassó-pojánai és a szebenjuharosi (Păltiniş) üdülőhelyek sípályáiról.

nyugatijelen.com / Mediafax


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch